Iată un preparat simplu, dar extrem de gustos. Cartofii noi sunt o trufanda de primăvară, aşa că profită de ei şi prepară această salată delicioasă!

 

 

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi, mici, spălaţi
  • 500 g ciuperci brune
  • 200 g smântână fermentată (25 % grăsime)
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură mărar verde, tocat
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Speli ciupercile, le tai în jumătăţi, le fierbi în apă clocotită cu sare până sunt gata şi le laşi la scurs. Câmd s-au scurs, le amesteci su smântâna cu usturoiul verde tocat mărunt. 

Cartofii bine spălaţi îi prăjeşti întregi în baie de ulei, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei, şi îi condimentezi cu sare şi piper. Îi laş puţin la răcorit, îi aranjezi peste ciuperci şi presari mărar proaspăt tocat. 

FOTO: Shutterstock

Loading...