Chifteluţe cu cartofi la cuptor

18 martie 2020   Rețete

Aromele ierburilor aromatice şi ale condimentelor se îmbină perfect cu gustul chifteluţelor şi cartofilor. Iată o reţetă rapidă pe care să o pregăteşti la cuptor, cu care nu vei da greş nicicând!

Ingrediente 

  • 3-4 cartofi 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • 1 lingură rozmarin uscat 
  • 1 linguriţă cimbru 
  • 1 linguriţă boia dulce 
  • 2-3 căţei usturoi
  • sare şi piper, după gust 

Pentru chifteluţe 

  • 500 g carne tocată, după preferinţă
  • 1 ceapă 
  • 1 ou
  • făină
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 2 felii pâine 
  • sare şi piper, după gust 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Într-un bol, amesteci carnea cu ceapa şi legătura de pătrunjel curăţate, spălate şi tocate mărunt, cu miezul de pâine şi cu oul crud. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. 

După ce ai format chifteluţele în palme, le dai prin făină şi le laşi deoparte. 

Descojeşti şi speli cartofii, apoi îi tai în sferturi, astfel încât să formezi bucăţi egale, de tip wedges. Aşezi cartofii într-o tavă de copt. Îi stropeşti cu ulei de măsline, îi condimentezi cu rozmarin, cu cimbru, cu boia dulce, cu sare şi piper după gust şi adaugi usturoiul zdrobit. 

Cu mâinile, amesteci cartofii în acest baiţ. 

Plasezi chifteluţele printre cartofi şi laşi tava la cuptor 25-30 de minute până se rumenesc. 

Serveşti preparatul cald, cu sosul preferat.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Chifteluţe din legume

Chifteluţe din legume

Mai multe