Chifteluţe din legume, ideale în post

2 shutterstock 1874131612 jpg jpeg

Un mix de arome şi de vitamine, cam aşa s-ar defini această reţetă delicioasă de post. Încearcă şi tu în această perioadă chifteluţele din legume, numai bune de servit de cei care nu mănâncă "de dulce".

Ingrediente pentru Chifteluţe din legume

  • 400 g ciuperci
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare şi piper
  • cimbru
  • busuioc
  • mărar
  •  pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • ulei 

Mod de preparate Chifteluţe din legume

Pune la fiert cartofii spălaţi, dar cu tot cu coajă şi morcovul. Adaugă sare la fiert. Taie ceapa felii, la fel şi căţeii de usturoi. Pătrunjelul şi mărarul se toacă şi ele mărunt. Pune în funcţie de cât de aromate vrei să fie chifteluţele. 

Foloseşte o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul în puţin ulei. Dacă foloseşti ciuperci la conservă, scurge-le bine. Dacă sunt proaspete, curăţă-le şi taie-le felii. Lasă-le pe foc, iar când sunt gata, scurge-le bine de zeamă. 

Între timp, cartofii fierţi şi morcovii se taie cuburi şi se adaugă peste ciupercile călite. Pune totul în blender, adaugă verdeaţa, pune condimentele şi mizează până obţii o pastă. Adaugă pesmet pentru a putea modela chifteluţele. 

Formează bile din compoziţie şi scufundă-le în ulei incins. Când sunt prăjite pe ambele părţi, scoate-le pe şerveţele de hârtie care vor absorbi uleiul în exces. 

Se servesc calde. 

Poftă bună!