Ciuperci umplute
Ciupercile umplute sunt o gustare ideală atunci când eşti pe grabă şi ai nevoie să prepari ceva bun. Încearcă!
Ingrediente
- 500 g ciuperci brune
- 1 ceapă
- 200 g piure de roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căţei usturoi
- sare
- piper
- 100 g pesmet
- 2 linguri parmezan ras
- 5 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Cureţi ciupercile, îndepărtezi picioruşele, pe care le mărunţeşti. În 3 linguri de ulei de măsline, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat, apoi adaugi ciupercile mărunţite. Presari sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până scade zeama.
Într-o tigaie antiaderentă, încingi restul de ulei de măsline şi rumeneşti în el pesmetul, iar la final adaugi pătrunjel tocat.
În fiecare ciupercă, pui o lingură de legume călite, una de piure de roşii, apoi pesmet rumenit şi presari parmezan ras. Le pui într-o tavă şi le dai la cuptor, la foc mare, 15-20 de minute.
Decorezi cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Cartofi cu ciuperci la cuptor.