Clătite coreene cu ceapă verde
Clătitele cu ceapă verde sau Jijimi, aşa cum este denumirea lor originală, sunt o reţetă tradiţional coreeană. Au un gust unic şi se prepară rapid!
Ingrediente
- 200 g făină
- 300 ml apă
- 3 ouă
- 2 legături ceapă verde
- 50 g seminţe susan
- 2 linguri ulei vegetal
- sare, după gust
- piper, după gust
Pentru sos
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri oţet sau zeamă de lime
- seminţe de susan
- ½ linguriţă zahăr
Mod de preparare
Într-un bol mare, cerni făina cu sare, apoi spargi ouăle şi amesteci cu telul. Torni treptat apa şi amesteci în continuare până obţii o compoziţie de clătite, cu o textură mai groasă.
Cureţi, speli şi tai în bucăţi de 1-2 cm firele de ceapă verde, cu tot cu frunze. Încingi uleiul într-o tigaie şi le căleşti câteva minute, la foc potrivit. Presari seminţele de susan şi asezonezi cu sare şi piper după gust.
Torni compoziţia de clătite peste ceapa verde din tigaie. Prăjeşti pe ambele părţi câteva minute, până se rumeneşte. Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Serveşti clătita porţionată cu sosul picant.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Supă cremă de spanac cu bacon crocant.
Supă cremă de spanac cu bacon crocant