Spanacul este ingredientul vedetă al acestui sezon, fiind o sursă excelentă de vitamine şi de minerale. Tocmai de aceea, supa cremă de spanac cu bacon este alegerea potrivită pentru o masă de prânz sau de cină.

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 200 g bacon

Mod de preparare

Cureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, spanacul. 

Într-o oală, sotezi în unt ceapa şi usturoiul tocate mărunt, câteva minute, la foc micPresari făina, o încorporezi rapid să nu se formeze cocoloaşe, apoi torni puţină apă şi continui să amesteci constant 2-3 minute. Adaugi spanacul mărunţit, torni 2 căni de apă şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Cu un blender de mână, mixezi compoziţia din cratiţă până obţii o textură cremoasă. 

Mărunţeşti baconul, apoi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă, până devine crocant. Îl scoţi pe şerveţele de hârtie. 

Serveşti supa-cremă cu crutoane şi  bacon.

Poftă bună!

FOTO: Shutterstock.com

 

 

 

Loading...