Dovlecei la tigaie cu usturoi şi cimbru: reţetă de post
29 martie 2019
Rețete
Aceşti dovlecei sunt garnitura perfectă alături de o friptură sau chiar un fel principal dacă ţii post.
- Porții: 2
- Timp total: 30 min
- Pregătire: 15 min
- Gătire: 15 min
- Categorie: mancare legume, mancare de post
Ingrediente
3 dovlecei medii
50 ml ulei măsline
2 fire cimbru proaspăt
Vezi și:
4 căţei usturoi
mentă proaspătă (opţional)
1 linguriţă sare
Mod de preparare
Tai dovleceii felii de 0,5 cm grosime, îi presari cu sare şi îi laşi la scurs.
Pui uleiul de măsline într-un vas antiaderant, încăpător şi, la foc foarte mic, căleşti usturoiul feliat până devine translucid. Pui dovleceii şi măreşti focul. Când sunt uşor rumeniţi, adaugi frunzuliţe de cimbru verde şi mai laşi 2-3 minute.
La final, adaugi mentă verde.
FOTO: https://farfuridi.ro/