Sufleu de dovlecei

1 profimedia 0383664898 jpg jpeg

Sosul alb, numit şi sos Bechamel, dă o fineţe deosebită acestui preparat. Bechamelul este considerat unul dintre sosurile de bază din bucătărie. Se foloseşte la paste, sufleuri şi lasagna. Pentru ca sosul să îţi reuşească de fiecare dată, ai grijă ca laptele să fie fierbinte. De asemenea, sosul se prepară la foc mic şi trebuie amestecat constant cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe.

  • Porții: 4
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: antreuri

Ingrediente

● 1 dovlecel mai mare

● 2 căţei de usturoi

● 4 ouă

● 70 g caşcaval

● rozmarin

● sare

● 1 lingură unt

● 1 lingură pesmet

Pentru sosul alb:

● 500 ml lapte

● 50 g unt

● 50 g făină

Mod de preparare

Topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi laşi doar câteva secunde, amestecând constant. Făina nu trebuie să se rumenească. Torni laptele treptat şi amesteci energic până se ]ngroaşă sosul, apoi dai deoparte şi îl laşi la răcorit.

Speli dovlecelul, îl dai prin răzătoarea mică şi-l sărezi după gust. Îl laşi la scurs 10-15 minute, apoi îl storci cât mai bine. 3››› Separi albuşurile de gălbenuşuri şi încorporezi gălbenuşurile în sosul alb.

Adaugi caşcavalul ras, dovlecelul, usturoiul pisat, rozmarin tocat, după gust şi omogenizezi.

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le adaugi în compoziţie cu mişcări de jos în sus.

Ungi formele cu unt şi presari pesmetul, apoi le umpli pe trei sferturi şi nivelezi compoziţia. Dai formele la cuptor, încins în prealabil, până se rumenesc uşor sufleurile.

FOTO: Profimedia