Focaccia cu roşii, măsline şi oregano

10 martie 2020   Rețete

Uleiul de măsline este benefic pentru sănătatea ta şi ce poate fi mai potrivită pentru tine decât reţeta de focaccia? Îţi propunem o variantă inedită unde aromele de măsline, oregano şi roşii se îmbină perfect!

Ingrediente

  • 750 g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ulei, pentru uns
  • 300 ml apă caldă
  • 100 g măsline negre, fără sâmburi
  • 150 g roşii cherry

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.  

Pui drojdia într-un bol cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Laşi să se activeze aproximativ 10 minute.

În alt recipient mai mare, torni făina. În mijloc, adaugi amestecul din drojdie, apoi 2 linguri cu ulei de măsline şi, treptat, apa caldă. Frămânţi până obţii un aluat fraged şi elastic. Plasezi coca într-un vas uns cu ulei şi laşi la dospit, într-un loc călduros, între 45-50 de minute.

Întinzi aluatul într-o tavă, îl ungi cu restul de ulei de măsline şi presari cu oregano uscat, cu roşii cherry tăiate jumătăţi şi cu măsline fără sâmburi.

Laşi la cuptor 20-25 de minute până capătă o culoare aurie.

Serveşti ca atare sau lângă aperitive.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Focaccia cu măsline şi rozmarin

Focaccia cu măsline şi rozmarin

Mai multe