Focaccia cu măsline şi rozmarin

Mâncarea mediteraneană este cunoscută ca fiind una dintre cele mai sănătoase şi, în acelaşi timp, extrem de gustoasă. Această focaccia cu măsline şi rozmarin o mănânci simplă, caldă, înmuiată în ulei de măsline.
De ce ai nevoie pentru focaccia cu măsline şi rozmarin
700 g făină
1 linguriţă drojdie uscată
1 linguriţă oregano
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
3 linguri ulei de măsline
300 ml apă caldă
măsline tocate
1 linguriţă rozmarin
Cum se prepară focaccia cu măsline şi rozmarin
Amesteci făina cu drojdia, oregano, sare şi zahăr. Torni uleiul de măsline şi apa călduţă, puţin câte puţin, frământând până obţii un aluat elastic. Ungi cu ulei vasul şi laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul. Întinzi aluatul cu mâinile direct în tavă, îl ungi cu puţin ulei şi presari măslinele şi rozmarinul. Dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute, până ce focaccia se rumeneşte.
Sursa foto http://gooddinnermom.com