Gnocchi cu urzici

5 aprilie 2020   Rețete

Gnocchi cu urzici, servite cu parmezan ras, în sos de unt. Sună bine, nu-i aşa? Ei bine, reţeta se prepară uşor şi nu ai nevoie de prea mult timp la dispoziţie!

Pentru gnocchi

  • 500 g urzici 
  • 250 g făină 
  • 150 g brânză ricotta
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Pentru sos 

  • 3 linguri unt 
  • 1 linguriţă pudră de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 ceapă mică 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 
  • parmezan, pentru servit

Mod de preparare 

După ce îţi pui mănuşile de protecţie, cureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, frunzele de urzici, apoi le opăreşti 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Le laşi la răcit, apoi le storci foarte bine de lichid şi le  toci mărunt. 

Într-un bol mare, pui făina şi adaugi urzicile mărunţite, uleiul de măsline, brânza ricotta şi ouăle bătute. 

Dai la frigider, pe o tavă presărată cu făină, timp de 30 de minute.

Fierbi găluştele în apă clocotită cu sare, câteva minute, până se ridică la suprafaţă. Iei gnocchi cu o paletă cu găuri şi îi pui pe un platou. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Salată de primăvară.

Mai multe