Nutritivă şi aromată, salata de primăvară aduce multe beneficii pentru sănătatea ta. Profită cât mai mult de legumele de sezon şi include-le în alimentaţia ta zilnică.

Ingrediente 

Pentru salată

  • 2 ouă 
  • 2 legături leurdă 
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • castraveţi medii
  • 200 g porumb din conservă 
  • 150 g boabe năut din conservă 
  • 100 g telemea vacă 

Pentru dressing

  • 140 g iaurt   
  • 1 legătură mărar 
  • 2 linguri zeamă lămâie 
  • ½ linguriţă miere sau zahăr brun 
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • sare, după gust

Mod de preparare 

Fierbi ouăle tari, după ce apa a dat în clocot, timp de 10 minute, apoi le descojeşti

Cureţi, speli foarte bine şi toci mărunt leurda, ceapa şi usturoiul. Le dai deoparte într-un bol. Tai rondele castraveţii şi îi adaugi în salată, împreună cu boabele de porumb şi de năut, scurse bine de lichidul din conservă, şi cu telemeaua tăiată cubuleţe.

Pentru dressing, amesteci într-un bol iaurtul cu mărarul spălat şi mărunţit, uleiul de măsline, zeama de lămâie, mierea sau zahărul brun şi asezonezi cu sare după gust. Torni sosul peste salată, omogenizezi şi dai la frigider 15 minute. 

Decorezi salata de primăvară cu felii de ouă fierte. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Clătite coreene cu ceapă verde

Loading...