Clătitele cu ceapă verde sau Jijimi, aşa cum este denumirea lor originală, sunt o reţetă tradiţional coreeană. Au un gust unic şi se prepară rapid!

Ingrediente 

  • 200 g făină 
  • 300 ml apă 
  • 3 ouă 
  • 2 legături ceapă verde 
  • 50 g seminţe susan
  • 2 linguri ulei vegetal 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Pentru sos

  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet sau zeamă de lime
  • seminţe de susan
  • ½ linguriţă zahăr

Mod de preparare

Într-un bol mare, cerni făina cu sare, apoi spargi ouăle şi amesteci cu telul. Torni treptat apa şi amesteci în continuare până obţii o compoziţie de clătite, cu o textură mai groasă. 

Cureţi, speli şi tai în bucăţi de 1-2 cm firele de ceapă verde, cu tot cu frunze. Încingi uleiul într-o tigaie şi le căleşti câteva minute, la foc potrivit. Presari seminţele de susan şi asezonezi cu sare şi piper după gust. 

Torni compoziţia de clătite peste ceapa verde din tigaie. Prăjeşti pe ambele părţi câteva minutepână se rumeneşte. Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Serveşti clătita porţionată cu sosul picant.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Supă cremă de spanac cu bacon crocant

 

Loading...