Jeleu de căpşuni

6 mai 2020   Rețete

Deliciile cu fructe de sezon sunt la mare căutare acum, aşa că de ce să nu încerci să prepari jeleu cu căpşuni? Este simplu de pregătit!

Ingrediente 

  • 250 g căpşuni
  • 100 g zahăr 
  • 500 ml apă
  • 3 linguri apă 
  • 1 lingură gelatină pudră
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie 

Mod de preparare 

Într-un bol, dizolvi gelatina pudră cu apa, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cureţi, speli şi tai bucăţi căpşunile, apoi le mixezi într-un blender până obţii un sos fin. Într-o cratiţă, torni sosul de căpşuni, zahărul, apa şi esenţa de vanilie. Laşi compoziţia la foc mediu 15 minute şi amesteci continuu. După ce ai dat compoziţia deoparte, o laşi să se răcorească puţin şi adaugi gelatina. Ulterior, îl torni în formele dorite şi le dai deoparte la frigider până se întăresc. 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Tort cu jeleu de pepene verde. 

Tort cu jeleu de pepene verde.

Mai multe