Tort cu jeleu de pepene verde
Deserturi răcoritoare, pentru zile caniculare cu pepene verde şi galben! Reţetele din aceste pagini sunt deosebit de savuroase şi se prepară uşor. Te sfătuiesc să le încerci pe toate, pentru că gustul lor te va cuceri şi le vei găti iar şi iar.
Tort cu jeleu de pepene verde
Ingrediente
- 250 g făină
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Pentru jeleul de pepene
- 5 căni cu suc de pepene verde
- 350 g zahăr
- zeama de la 3 lămâi
- 40 g gelatină
- 4 felii pepene verde
Pentru decor
- 200 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr
- 2 felii pepene galben
- 2 felii pepene verde
1 Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi cu 45 g de zahăr 2-3 minute, la viteză mare. Adaugi făina cernută de 3 ori. Separat, mixezi albuşurile spumă cu restul de zahăr şi cu sarea. Amesteci compoziţia de gălbenuşuri cu cea de albuşuri. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până trece testul cu scobitoarea, scoţi tava, o laşi 10 minute. Răstorni blatul din tavă şi-l laşi să se răcească complet, apoi îl tai în 3 felii egale.
2 Pentru jeleu, hidratezi gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Combini sucul de pepene, zeama de lămâie şi zahărul. Pui compoziţia pe foc 15 minute şi amesteci continuu. După ce ai dat compoziţia deoparte, o laşi să se răcorească puţin şi adaugi gelatina.
3 Baţi frişca lichidă cu zahărul până devine cremoasă.
4 Într-o tavă cu pereţii detaşabili, aşezi o felie de blat peste care torni 1/3 din jeleu şi adaugi câteva feliuţe de pepene verde, fără seminţe. Dai tava la frigider 30-40 de minute. Continui în felul acesta încă de 2 ori, cu restul ingredientelor. Pui deasupra o parte din cremă, o nivelezi, iar cu restul îmbraci marginile feliilor de blat, apoi îl decorezi cu bucăţi de pepene verde şi galben. Dai tortul la frigider 8 ore.