Dacă ţii dietă sau pur şi simplu vrei să elimini zahărul din alimentaţia ta, ai nimerit bine. Azi îţi prezentăm o reţetă de prăjitură însiropată, fără zahăr!

Sufleu de ciocolată, fără zahăr

 

Ingrediente

 
  • 2 albuşuri
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 g ciocolată neagră fără zahăr
  • 170 ml lapte
  • 1 lingură amidon
  • 1 praf de sare
  • îndulcitor, după gust
  • ciocolată rasă fără zahăr, pentru decor

Mod de preparare

 
1 Rupi bucăţele ciocolata. Aşezi laptele pe foc şi, când dă primele semne că începe să clocotească, îl torni peste ciocolată.
2 Amesteci cu un tel să se topească compoziţia, o laşi să se răcească şi încorporezi gălbenuşurile şi amidonul. Separat, baţi albuşurile cu sarea şi îndulcitor până devin spumă şi le omogenizezi de sus în jos în ciocolată.
3 Întinzi hârtie de copt în 2 vase ceramice, răstorni compoziţia şi le dai la cuptor, la foc mare, 8-10 minute, fără să deschizi uşa. Le scoţi din forme
şi le serveşti calde, decorate după preferinţă.
 
Loading...