Prepară şi tu, în 4 paşi simpli, acest desert elegant şi rafinat, care te va cuceri de la prima linguriţă.

Prăjitură cu cremă şi cacao

 

Ingrediente

 

Pentru blat

 
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 250 g făină
  • 250 g zahăr pudră
  • 4 linguri ulei
  • 6 ouă, la temperatura camerei
 

Pentru cremă

 
  • 200 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frişcă, 35% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 ml cafea tare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 150 g biscuiţi rotunzi simpli
  • 1 linguriţă lichior Marsala
  • 2 linguri cacao, pentru decor
 
Mod de preparare
 
Pasul 1
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, apoi încorporezi în ploaie zahărul şi continui să mixezi până se întăresc iar. Separat, freci ca la maioneză gălbenuşurile cu uleiul până devin albicioase. Încorporezi, pe rând, în albuşuri făina şi gălbenuşurile astfel: o lingură de făină, mixezi bine, una de gălbenuşuri, mixezi. Procedezi astfel până termini ingredientele.
Încorporezi coaja de lămâie, răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi la răcit în tavă.
 
Pasul 2
Pentru cremă, baţi smântâna şi mascarpone reci cu zahărul până când combinaţia devine o cremă fină. Întinzi jumătate din ea peste blatul rece.
 
Pasul 3
Combini cafeaua cu lichiorul, treci rapid biscuiţii prin amestec, îi aranjezi peste cremă, apoi răstorni restul de cremă şi nivelezi.
 
Pasul 4
Pui cacaua într-o strecurătoare fină, decorezi prăjitura şi o dai la rece câteva ore înainte de a o servi.
Loading...