Minipizza cu conopidă
Ai încercat să prepari vreodată minipizza cu conopidă? Sunt de-a dreptul delicioase!
Ingrediente
- 1 conopidă (1 kg)
- 150 g mozzarella rasă
- 50 g parmezan ras
- 2 ouă
- 2 cârnăciori subţiri
- 2 căţei de usturoi
- 1 fir ceapă verde, opţional
- sare, după gust
- piper, după gust
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Cureţi de cotor şi de frunze şi speli conopida, apoi o dai fie prin răzătoarea mare, fie o mărunţeşti în blender. Presari sare, o pui un minut la microunde, o laşi la răcorit apoi o scurgi foarte bine. Transferi într-un bol şi adaugi ouăle, 100 g de mozzarella şi parmezanul, usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ceapa verde tocată. Asezonezi cu sare şi piper, apoi amesteci întreaga compoziţie. Într-o tavă pentru brioşe, pui o lingură din amestec în fiecare formă, câteva felii de cârnăciori şi presari restul de mozzarella rasă. Dai tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute până se rumenesc. Serveşti minipizza caldă cu sos de roşii. Decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Conopidă în sos de brânză