Conopidă în sos de brânză
Conopida nu este deloc un ingredient banal. Oferă-i timpul necesar de preparare şi mirodeniile potrivite şi îţi va dărui înapoi un gust preţios.
Ingrediente
- 1 conopidă medie
- 500 ml lapte integral
- 2 linguri făină
- 50 g unt
- 100 g brânză care se topeşte (Cheddar, Gouda, caşcaval)
- sare
- piper
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare
Cureţi de cotor şi de frunze conopida, o speli şi o rupi bucheţele, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare, până se înmoaie puţin. Le dai deoparte şi le scurgi într-o sită. Într-o cratiţă, topeşti untul, adaugi făina şi torni laptele în fir subţire. Amesteci constant, până ce obţii o compoziţie omogenă. O fierbi câteva minute la foc mediu, presari brânza rasă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi bucăţile de conopidă şi mai ţii pe foc 4-5 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Conopidă murată în saramură