Paste cremoase cu ciuperci şi spanac
Când ai poftă de o porţie de paste, încearcă o reţetă simplă cu ciuperci, al cărei gust inconfundabil te va cuceri pe loc.
- Timp total: 50 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 40 min
Ingrediente
250 g paste 2 linguri unt 2 căţei de usturoi, pisaţi 450 g ciuperci feliate 1 ceapă tocată ½ linguriţă cimbru ½ linguriţă mărar tocat 2 linguri făină 200 ml fiertută de legume 230 ml lapte 450 g spanac tocat 40 g parmezan ras 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sotezi ciupercile şi ceapa într-o tigaie, în untul topit, în jur de 3-4 minute. Amesteci cu cimbrul şi mărarul, încă 1 minut. Sărezi şi piperezi, după gust.
Încorporezi treptat făina, până îşi schimbă uşor culoarea. Torni fiertura de legume şi amesteci constant, 1-2 minute. Adaugi laptele până ce sosul începe să se îngroaşe. Combini cu spanacul şi parmezanul, apoi amesteci cu pastele. Serveşti cu pătrunjel.
Sursa http://damndelicious.net