Paste cu sos de creveţi şi mazăre
Fiindcă e sezonul mazărei şi temperaturile din termometre au crescut, poţi înlocui carnea cu creveţi. Combină-i cu o porţie de paste pentru a te bucura de un preparat rapid şi delicios!
onservă de roşii în bulion
şi smântână
creveţi decorticaţi
3 linguri ulei
sare
piper negru
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, toci usturoiul şi îl pui la călit în ulei 3 minute, amestecând. Adaugi roşiile în bulion şi amestecul de lapte şi smântână. Laşi să fiarbă la foc mediu până dă un clocot, apoi reduci focul şi mai ţii 2 minute, amestecând continuu. Adaugi creveţii, mazărea, sarea şi piperul, după gust. Mai fierbi încă 5-10 minute, până se înmoaie creveţii. Serveşti pastele cu sosul de creveţi şi mazăre. Poţi orna cu rondele subţiri de ceapă verde, dacă doreşti.
Sursa: