Paste cu ciuperci
Iată o reţetă de paste foarte săţioase, cu care îţi vei satisface deplin familia. Poţi folosi ce tip de paste vrei, sau le poţi face chiar tu, în casă, dacă vrei un plus de savoare şi prospeţime.
- Porții: 4
- Timp total: 1h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: italian, paste
Ingrediente
1 pachet paste 5 cârnaţi 500 g ciuperci 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 4 linguri bulion 2 linguri ulei caşcaval ras
Mod de preparare
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs. Păstrezi 3-4 linguri din apa în care au fiert. Încingi uleiul şi pui ceapa şi usturoiul mărunţite, iar când au devenit sticloase adaugi cârnaţii tăiaţi rondele. Când s-au rumenit uşor pui ciupercile tăiate şi amesteci.
Laşi să scadă puţin şi torni bulionul diluat în apa păstrată de la paste. Mai ţii puţin la fiert şi pui în tigaie pastele, amesteci şi le poţi servi presărate cu caşcaval, după gust.