Pizza cu mozarella, anşoa, chilli şi capere

15 mai 2019   Rețete

Pentru această pizza cu anşoa ai nevoie de cele mai calitative fileuri de anşoa, aşa că ar fi bine să le achiziţionezi pe cele mai bune. De asemenea, trebuie să ai grijă cu aluatul, astfel încât să iasă pufos în interior şi crocant la exterior.

 

Ingrediente:

4 fileuri de anşoa 1/2 ardei chilli 1 linguriţă capere Ulei de măsline Zeama şi coaja rasă de la 1 jumătate de lămâie 3 linguri sos de roşii 50 g mozarella 1 legătură pătrunjel Piper proaspăt

Mod de preparare pizza cu mozarella, anşoa, chilli şi capere:

Asigură-te că foloseşti anşoa la conservă de bună calitate, altfel nu merită să faci această pizza, pentru că nu va avea acelaşi gust. Reţeta pentru aluatul de pizza şi sosul de tomat le găseşti aici. Taie fileurile de anşoa pe jumătate, pe lung, şi adaugă-le într-un bol împreună cu ardeiul chilli tăiat feliuţe, caperele, 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la jumătate de lămâie. Stoarce apoi deasupra puţină zeamă de lămâie şi amestecă.

aluatul de pizza

sosul de tomat

Lasă fileurile de anşoa să stea în această marinată pentru 15 minute. Unge blatul de pizza cu sosul de tomate, apoi presară nişte mozarella ruptă cu mână, nu rasă. Adaugă fileurile de anşoa pe toată suprafaţa blatului, apoi caperele şi chilli şi las final presară pătrunjel, sare şi piper. Pune şi puţin ulei de măsline şi mai dă la cuptor până blatul devine auriu şi crocant. 

Mai multe