Reţetă cuşcuş cu maioneză vegană, de post

4 septembrie 2019   Rețete

Dacă ţii post, avem o reţetă care îţi va satisface foamea. Conţine legume, maioneză şi rodie, un mix care îţi va întânta simţurile. Este o mâncare rapidă şi potrivită pentru masa de prânz sau cină.

Reţetă maioneză vegană, de post

Ingrediente maioneză vegană pentru cuşcuş

  • 250 ml ulei de floarea soarelui + extra pentru a obtine o consistenta mai groasa
  • 2 linguri zeama de naut fiert
  • 3/4 lingura otet de mere sau zeama de lamaie
  • 1/2 lingura mustar
  • 1/4 lingura sare
  • 1/4 lingura miere

Mod de preparare maioneză vegană

Se amestecă laptele vegetal cu oţetul, se lasă 5 minute la încrudit.

Se adaugă muştarul, sarea şi mierea. Se mixează uşor.

Se toarnă uleiul în fir subţire şi se mixează bine. 

Dacă vreţi o maioneză mai groasă, adăugaţi mai mult ulei. 

Maioneza vegană trebuie să îşi schimbe culoarea, să devină spumoasă.

O puteţi folosi la mai multe reţete de peste an.

Reţetă cuşcuş cu maioneză vegană

Prepară şi: 

Reţetă Osso Buco

Ingrediente

  • câteva linguri de cuşcuş prefiert (cantitatea dorită de dvs)
  • sare
  • o lingură de ulei de măsline
  • apă clocotită
  • 3 roşii cherry tăiate
  • un gogoşar verde feliat
  • 1 lingură mărar tocat mărunt
  • 1 lingură seminţe de cânepă
  • 1 lingură seminţe de dovleac
  • 3 linguri boabe de rodie
  • 3 linguri maioneză vegană
  • seminţe de pin (opţional)

Prepară şi: 

Pui „floricele„ Cheddar Ranch

Mod de preparare

Se pun lingurile de cuşcuş prefiert într-o cană adânca sau bol. Se adaugă sarea şi uleiul de măsline. 

Se acoperă cu apă clocotită şi se infuzează 7-10 minute. Veţi obţine un cuşcuş moale, umflat şi pufos. 

Se amestecă restul de ingrediente până la incorporarea potrivită. Se mănâncă pe loc ca masă de sine stătătoare sau drept garnitură. Poftă bună!

Sursa

Mai multe