Reţetă simplă de pizza făcută în casă
Dacă sfârşitul de săptămână înseamnă pentru tine vizite ale prietenilor şi îţi doreşti cu ardoare să-i surprinzi cu un preparat delicios îţi propunem o reţetă simplă de pizza făcută în casă.
Nu este un preparat tocmai rapid, întrucât ai nevoie de puţin peste o oră pentru a fi gata, însă cu siguranţă papilele lor vor fi încântate.
- 900 de grame de făină albă
- 480 de ml de apă
- patru linguri de ulei de măsline
- o linguriţă de drojdie uscată
- o linguriţă de sare
Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă bine până când vei obţine coca, după care mai frământă timp de zece minute. Acoperă cu un prosop de bucătărie şi lasă la crescut timp de 20 de minute.
Extra tips: Poţi să prepari aluatul cu o zi înainte şi să-l laşi la frigider acoperit în folie ori îl poţi prepara la aparatul de mâine.
Mod de preparare toping de pizza:
Gustări din iaurt şi unt de arahide
- 300 de ml de sos de roşii
- 250 de grame de caşcaval ras
- 200 de grame de mozzarella
- 200 de grame de măsline negre feliate
- 100 de grame de ciuperci tăiate
- 150 de grame de salam feliat
- o jumătate de linguriţă de oregano mărunţit
- alte ingrediente, după gust.
Pune cuptorul la preîncălzit, la 220 de grade Celsius.
Între timp, ia jumătate din cantitatea de caşcaval rasă şi amestecă cu sosul de roşii, după care adaugă oregano.
Taie feliile de salam pe jumătate, te va ajuta să tai pizza mai uşor.
Ia o tavă mare, unge-o cu unt, iar apoi presară făină, pentru ca aluatul să nu se lipească de tavă.
Întinde coca şi aşeaz-o în tavă. Pune mai întâi sosul de roşii, iar apoi adaugă restul ingredientelor. Adaugă şi salamul.
După ce ai aşezat toate ingredientele dă pizza la cuptor pentru 10-20 de minute, în funcţie de cât de gros ai ales să faci blatul.
Poftă bună!