Sendviş cubanez după reţeta lui El Cochinito
Adori sendvişurile, dar parcă ai încerca şi alte arome? Azi îţi prezentăm o reţetă de sendviş cubanez de care sigur te vei îndrăgosti!
Sendviş cubanez după reţeta lui El Cochinito
Ingrediente
Carnea de porc:
- 1 ½ linguri piper negru
- 2 linguri chimen măcinat
- 2 linguri oregano uscat
- 35 g de usturoi, mărunţit
- 480 ml de suc de lămâie
- 230 grame de pulpă de porc
- sare, după gust
Sendviş cubanez:
- ⅓ pâine cubaneză, tăiată pe lungime
- 1 lingură muştar
- 2 felii de brânză suedeză sau Emmentaler
- 1 lingură ulei de usturoi
- 4 felii de şuncă
- 250 g de porc
- 2 felii de castraveţi murat
Faceţi carnea de porc: într-un bol mediu, amestecaţi împreună piperul, chimenul, oregano, usturoiul şi sucul de lămâie. Puneţi deoparte.
Faceţi câteva incizii, de 2-5 cm adâncime, pe ambele părţi ale pulpei de porc. Se presara generos cu sare peste tot, mai ales în tăieturi.
Transferaţi pulpa de porc într-un vas şi turnaţi marinata peste ea. Asiguraţi-vă că porcul este bine acoperit, inclusiv în interiorul inciziilor. Acoperiţi şi marinaţi timp de 8-10 ore sau peste noapte.
Pizza de casă, reţetă de la cititori
Preîncălziţi cuptorul la 120° C.
Gătiţi carnea de porc, acoperită, timp de 8-10 ore, sau până când este fragedă şi se desprinde uşor.
Lăsaţi suficient să se răcească, apoi îndepărtaţi orice os şi mărunţiţi carnea. Păstraţi la frigider până la 5 zile.
Cum faceţi sendvişul cubanez: preîncălziţi cuptorul la 180° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie.
Puneţi pâinea tăiată pe foaia de copt (cu faţa în sus) şi întindeţi muştarul pe o parte.
Adaugă brânza elveţiană. Ungeţi uleiul de usturoi de cealaltă parte a pâinii. Adăugaţi şunca. Aranjaţi carnea de porc peste brânză.
Prăjiţi la cuptor timp de 2 minute sau până se topeşte brânza. Adăugaţi murăturile şi apăsaţi sendvişul. Poftă bună!