Supă-cremă de usturoi copt
Calităţile terapeutice ale usturoiului îl situează pe lista remediilor ce nu trebuie să lipsească din bucătărie sau din farmacia „verde“ de acasă, mai ales în sezonul gripei. Iar dacă prepari din el o supă fierbinte şi gustoasă ai un „tratament“ delicios.
- 4 căpăţâni mari de usturoi
- 3 cartofi mari
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură unt
- sare, după gust
- piper alb măcinat, după gust
- 1 l supă de pui sau de legume
Pentru servit
- 50 g parmezan ras
- verdeaţă tocată
Cureţi căpăţânile de usturoi de primele două rânduri de foi, apoi le tai jumătăţi, transversal. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le pui într-o tavă la cuptor până se înmoaie şi se caramelizează uşor.
Le laşi la răcorit, le cureţi coaja, păstrând doar miezul copt.
Între timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în supă. Când sunt fierţi, adaugi usturoiul, untul şi condimentezi cu sare şi piper. Mai laşi să fiarbă 5 minute şi pasezi supa cu un blender.
O serveşti cu parmezan ras şi presărată cu verdeaţa preferată.
FOTO: Shutterstock
Află care sunt beneficiile usturoiului pentru imunitate