Supă ţărănească de cartofi
25 martie 2019
Altele
Servită cu un ardei iute, supa ţărănească de cartofi este pur şi simplu delicioasă. Este o supă perfectă pentru o zi friguroasă, pe care o poţi servi alături de pâine făcută în casă, pentru un gust autentic.;
- Porții: 6
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: supe, ciorbe
Ingrediente
2 linguri ulei
2 cepe
3 căţei de usturoi
Vezi și:
½ de ţelină
6 cartofi
1,2 l apă
cimbru
sare
pătrunjel
Mod de preparare
Cureţi legumele. Toci cepele, razi ţelina şi tai usturoiul. Încingi uleiul şi căleşti cepele şi ţelina câteva minute, apoi adaugi usturoiul, mai laşi un minut şi torni apa. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, crenguţe de cimbru şi sare, după gust. Laşi să fiarbă, vasul fiind acoperit.
Şerveşti supa cu pătrunjel tocat.