Cum pregătește Ela Crăciun cele mai fine brioșe
Are trei copii, așa că e nevoită să intre deseori în bucătărie și să pregătească preparate alese. Când vine vorba de brioșe, însă, Ela Crăciun nu dă niciodată greș.
Ingrediente pentru brioșe:
• 230 g făină de migdale
• 30 g cacao
• 90 g eritritol
• 25 g proteină de zer fără zahăr
• 10 g praf de copt
• 3 ouă mari
• 115 g unt topit
• 125 ml lapte de migdale fără zahăr
• Praf de sare
• Extract de vanilie
• Fructe congelate sau proaspete: afine, zmeură, mure Ingrediente pentru umplutură:
• 250 g mascarpone
• 150 g smântână pentru frişcă neîndulcită
• 50 g îndulcitor praf
• 1 linguriţă de cacao
• esenţă de vanilie
• rom
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 160 grade. Într-un vas încăpător amestecă ouăle cu îndulcitorul până când își dublează volumul. Înglobează untul şi laptele de migdale la temperatura camerei, apoi făina de migdale, cacao şi proteină de zer, praful de copt, esenţa de vanilie şi sărea. Acoperă tava pentru brioșe cu hârtie de copt unsă cu ulei de cocos.
Toarnă compoziţia până la jumătatea formelor, pune câteva fructe și completează cu aluat până când atingi 1/3 din cupă. Coace brioșele timp de 20-25 de minute. Crema se prepară amestecând brânza mascarpone cu smântână.
Pentru frişca neîndulcită, îndulcitorul, o linguriță de cacao, esenţă de vanilie și rom. Umplutura se introduce în brioșe utilizând vârful unui poș. La final, se decorează cu cremă și topping la alegere ( fructe, biscuiţi, bucăţele de ciocolată, alune).
Ela Crăciun a lănsat și o carte cu rețete,,,365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi”.