Ciocolată de casă de la zero, din boabe de cacao. Rețeta unei influencerițe a devenit virală

Poveștile de succes se scriu în fiecare zi în rețelele sociale. Oricare ar fi pasiunea ta, dacă o urmezi, rezultatele se văd imediat. De la postări ocazionale, la influencer în zona de cooking, visul tinerei My Nguyen - cunoscută în mediul online drept My Healthy Dish (canale de YouTube, Instagram, Tiktok, Facebook, Youtube Pinterest) a devenit realitate.

Jurnalul de „călătorie“ al tinerei din SUA a început în urmă cu cinci ani, când obișnuia să împărtășească, în mediul online, rețete pe care le pregătea pentru familie și prieteni. De atunci și până în prezent, a adunat experiență cât pentru o înntreagă viață, a călătorit, a gătit, a scris o carte de bucate și a devenit un influencer respectat în zona de rețete, cu proiectul ei My Healthy Dish.

My Healthy Dish are acum 1,4 milioane de urmăritori pe Instagram și în fiecare zi și prezintă rețete sănătoase, fotografii apatisante și sfaturi de sănătate. Tânăra nu este activă doar în această rețea, ci are și un canal de YoTube, un profil de succes pe TikTok și unul de Facebook.

Călătoria ei a început acum 5 ani: era o mamă casnică și căuta o „evadare“. Așa a creat contul de Instagram și a început să posteze, iar fanii nu au întârziat să apară. A adunat 10.000 de followers în scurt timp, iar în acel moment a decis că vrea să facă din acest hobby o profesie.

Ceea ce împărtășește este exact ceea ce gătește pentru familie, dar recunoaște că, uneori, trebuie să se descurce cu ce are prin frigider sau cămară și așa au apărut preparate-vedetă. „Salsa mea de mango are un succes uriaș, dar rețeta a apărut atunci când mama mi-a cumpărat o cutie uriașă de mango și, ca să nu se strice, am improvizat acest sos“, a declarat ea.

Abordarea i-a adus succesul, iar My recunoaște că mizează pe rețete simple, gândindu-se că oamenii nu mai au mult timp la dispoziție pentru a găti. Așa cum spune și numele (My Healthy Dish – Preparatul meu sănătos), ea nu este deloc adepta alimentelor procesate, folosește ingrediente sănătoase și urmează trendurile vegane, iar unul dintre ingredientele favorite este „carnea“ vegană obținută dn plante. Însă admite că uneori are și scăpări și mănâncă burgeri de la un fast-food celebru.

Ciocolata este desertul preferat al multora, iar o rețetă de ciocolată făcută de la zero, din boabe de cacao este una dintre cele mai de succes postări ale tinerei și a adunat peste 44 de milioane de vizualizări.  

În cei 5 ani de pasiunea ei a devenit profesie, My Nguyen a făcut multe greșeli, după cum ea însăși mărturisește. „Am avut încredere în oamenii nepotriviți, am luat decizii pripite, am creat produse slabe și am pierdut mulți bani. Pe de altă parte, am învățat din toate aceste greșeli și nu regret nimic. Succesul meu de astăzi provine din eșecurile mele“, a conchis ea.