Palmieri cu ciocolată

1 shutterstock 246997885 jpg jpeg

Fie că este vorba de deserturi simple sau migăloase, nu ai cum să dai greş atunci când faci ceva bun cu ciocolată. Aceste prăjiturele sunt fragede, savuroase şi se prepară cât ai zice... palmier.

Pe lângă faptul că este un desert foarte bun, ciocolata are şi proprietăţi benefice pentru sănătate. Într-un studiu publicat în „British Medical Journal“, s-a arătat că. dacă mâncăm regulat 2 pătrăţele de ciocolată neagră pe zi, scade cu o treime riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Bineînţeles, consumul de ciocolată trebuie completat cu o dietă echilibrată şi activitate fizică. 

Ingrediente

2 foi aluat foitaj (800 g)

250 g cremă de ciocolată

1 ou 

Laşi foile de aluat să se decongeleze, le derulezi apoi le ungi pe fiecare cu crema de ciocolată. Rulezi fiecare foaie dinspre margine, până ajungi la mijloc, apoi te opreşti. Rulezi foaia din celălat capăt, până se uneşte cu cealaltă jumătate, astfel încât să aibă forma unor ochelari. Dai rulourile la frigider 30 de minute.

Tai rulourile în felii de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Aşezi feliile în tăvi cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele. Ungi marginile aluatului cu oul bătut şi dai tăvile la cuptor, la 190 °C, aproximativ 20 de minute, până se rumenesc uşor. Le laşi la răcorit înainte să le serveşti.

FOTO Shutterstock