Prăjitură cu blat de migdale şi cremă de ciocolată

1 shutterstock 534980467 jpg jpeg

Fie că este vorba de deserturi simple sau migăloase, nu ai cum să dai greş atunci când prepari ceva bun din care nu lipseşte ciocolata. Nu mai aştepta şi treci la treabă chiar în acest weekend!

Ingrediente

Pentru foi:

5 ouă

5 albuşuri

140 g făină de migdale

140 g zahăr pudră

80 g făină de grâu

30 g unt

30 g zahăr tos

1 praf de sare

30 g cacao

Pentru cremă:

500 g mascarpone

150 g zahăr pudră

100 g frişcă bătută

Pentru mousse:

3 ouă reci

125 g ciocolată neagră

10 g unt

100 g frişcă bătută

75 g zahăr

Pentru glazură:

175 g ciocolată neagră (70-75% cacao)

120 ml frişcă lichidă

Pentru sirop:

150 ml apă

6 g cafea instant

50 g zahăr

Dai drumul la cuptor la 200 °C şi tapetezi o tavă dreptunghiulară.

Pentru foi, combini făina de migdale cu zahărul pudră, încorporezi ouăle şi mixezi până obţii o consistenţă cremoasă, apoi adaugi cacaua şi făina de grâu cernută. Separat, mixezi albuşurile cu sarea până încep să aibă consistenţa unei spume şi adaugi zahărul tos, continuând să mixezi până se întăreşte bezeaua. Pui albuşurile peste compoziţia cu migdale, încorporându­le cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus. 

Adaugi untul topit şi răcit şi omogenizezi compoziţia. O torni în tavă şi o dai la cuptor până când blatul trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit 10 minute, îl scoţi din tavă şi­l tai în trei felii egale, pe lung, doar după ce s­a răcit complet. 

Pentru cremă, mixezi mascarpone cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, iar la final adaugi frişca.  Pentru sirop, combini cafeaua cu apa şi zahărul, le pui pe foc şi le ţii să dea un clocot, le dai deoparte şi laşi la răcit.

Pentru mousse, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi şi o laşi să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Separat, freci 2 minute gălbenuşurile, apoi le încorporezi treptat în frişcă, adaugi ciocolata topită şi amesteci. Încorporezi albuşurile bătute şi dai mousse­ul la rece.

Însiropezi prima felie de blat, întinzi jumătate din crema de mascarpone, apoi adaugi a doua felie de blat, o însiropezi, aşezi şi nivelezi crema rămasă, pui ultima felie de blat, însiropezi şi întinzi mousse­ul de ciocolată răcit.  Dai la rece cel puţin 4 ore. 7 Pentru glazură, fierbi într­o crăticioară, la foc mic, ciocolata şi frişca lichidă. Când se topeşte ciocolata, dai deoparte, laşi la răcit, o pui peste prăjitură şi o nivelezi. Decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg