Kimchi

Kimchi este o delicatesă coreeană, varză fermentată, picantă, acrișoară și plină de arome intense. Este sănătoasă, ușor de făcut acasă și se potrivește cu aproape orice fel de mâncare.

kimhi jpg

Ingrediente

1 varză chinezească

50 ml sos de peşte

3 căței de usturoi

2 linguri ghimbir ras

2 morcovi, dați prin răzătoare

1 ceapă, tăiată cubulețe

2 ardei iuți, tăiați mărunt

2 linguri zahăr

2-3 lingurițe sare

2-3 linguri pastă de ardei iute

Mod de preparare

Speli varza, o tai în bucăți măricele și o pui într-un bol. Adaugi morcovii și ceapa, amesteci și o lași deoparte.

Separat, combini ardeii iuți cu usturoiul, cu ghimbirul, amesteci și torni peste ele sosul de pește, pasta de ardei iute, zahărul și sarea.

Omogenizezi ingredientele și le răstorni peste legumele din bol. Amesteci bine ca să acoperi varza, apoi lași bolul acoperit aproximativ o oră, la temperatura camerei.

Transferi kimchi în borcane, le închizi ermetic și le ții la frigider.