Prăjitură cu rubarbă
Îi mulţumim Mirelei Luca din Târgu-Mureş pentru această reţetă inedită de prăjitură cu rubarbă. Noi ne-am bucurat de ea, e timpul să o faci şi tu!
Prăjitură cu rubarbă
Ingrediente
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 250 g rubarbă
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 5 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- zahăr pudră vanilat, pentru decor
Prepară şi:
Mod de preparare
1 Cureţi rubarba, o speli, o ştergi, o tai bucăţele şi o laşi deoparte.
2 Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu sarea şi adaugi zahărul în ploaie. Continui să mixezi până când obţii o spumă tare ca o bezea. Încorporezi, cu o spatulă, gălbenuşurile, apoi, cu mişcări uşoare, omogenizezi în compoziţie 4 linguri de făină amestecate cu praful de copt şi cu zahărul vanilat. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl nivelezi, apoi aşezi peste el bucăţelele de rubarbă amestecate, în prealabil, cu 1 lingură de făină.
3 Dai tava la cuptorul încins şi ţii prăjitura până trece testul cu scobitoarea, o scoţi pe un grătar, o laşi la răcit şi o decorezi cu zahărul pudră vanilat.
Prepară şi: