Iubeşti un mic dejun ca în copilărie? Atunci înlocuieşte gemul tradiţional cu această reţetă de gem de piersici cu ghimbir. O să îţi placă la nebunie şi îţi vei umple cămara cu zeci de borcane!

Gem de piersici cu ghimbir

 

Ingrediente

 
  • 1 kg piersici proaspete
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 200 g zahăr 
  • 1 linguriţă coaja de lamaie
  • 2 linguriţe ghimbir proaspăt ras

Mod de preparare

 
Puneţi o oală cu apă pe foc până când fierbe, apoi luaţi o altă oală şi umpleţi-o până la jumătate cu apă rece şi gheaţă.
Când apa a fiert, scufundaţi fiecare piersică în ea timp de 45 de secunde. Apoi le scoateţi şi le scufundaţi în apa rece cu gheaţă.
După ce se răcesc, se scot din apa cu gheaţă şi se curăţă cu uşurinţă de pieliţă şi de sâmburi.
Se pun pe un tocător şi se taie în bucăţi.
Puneţi piersicile într-un vas mare şi turnaţi sucul de lămâie. Gătiti la foc mediu, amestecând ocazional şi folosind lingura pentru a zdrobi fructele (până când piersicile sunt moi şi îşi eliberează sucul), între 13 şi 15 minute. 
Adăugaţi zahăr, coajă de lămâie şi ghimbir, amestecând bine să se combine.
Măriţi focul la mediu-înalt şi aduceţi amestecul la fierbere, amestecând frecvent, timp de 5 minute.
Reduceţi căldura la mediu-mic şi amestecaţi ocazional până când gemul este gros, 30 de minute-1 oră, în funcţie de piersici.
Se ia oala de pe foc, se transferă gemul de piersici cu ghimbir în borcane şi se lasă să se răcească complet. Poftă bună!
 
 
Loading...