Frigănele-bastoane la friteuza de aer
Nu este nevoie să sărţi peste micul dejun cu aceste bastoane de frigănele gătite la friteuza de aer. Nu durează mult şi sunt extrem de uşor de luat la pachet, fie la birou, fie la şcoală!
Frigănele-bastoane
Ingrediente
- 2 ouă mari
- 80 g smantana
- 80 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 1/4 lingură scorţişoară măcinată
- 1/2 lingură extract de vanilie
- sare
- 6 felii groase de pâine albă (sau ce aveţi în casă. Puteţi încerca şi cu un cozonac mai vechi sau brioşe întărite)
- sirop de artar, pentru servire
Prepară şi:
Scoici de mare picante învelite în bacon
Mod de preparare
Bateţi ouăle, smântâna, laptele, zahărul, scorţişoara, vanilia şi un vârf de sare într-un vas mare.
Adăugaţi pâinea şi întoarceţi-o de câteva ori în amestecul lichid, pentru a se unge uniform.
Aranjaţi pâinea în coşul de friteuza cu aer, aşezând cu grijă pentru a nu supraaglomera coşul.
Reglaţi friteuza cu aer la 190° şi gătiţi până când frigănelele-bastoane devin aurii, aproximativ 8 minute, întorcându-le după primele 4 minute.
Serveşte frigănele-bastoane stropite cu sirop de arţar. Poţi adăuga orice alt topping doreşti tu. Poftă bună!
Prepară şi: