Mănânci și slăbești! Cum să te bucuri de cele mai savuroase mese, dar fără să te îngrași
Internetul abundă de sfaturi și soluții pentru cei care vor să slăbească în timp-record și să aibă o formă fizică impecabilă. Un singur lucru este cert. Prepararea mâncării acasă, în propria bucătărie, nu achiziționarea ei de la diferite magazine, este un prim pas pentru a-ți ține greutatea sub control. Stai liniștit, nu trebuie să fii un masterchef sau să ai valențe de bucătar, ci doar timpul și disponibilitatea de a învăța!
- Renunță la respectarea cu strictețe a indicațiilor din rețete
Când gătiți conform unei rețete specifice, ignorați măsurătorile indicate pentru sare și piper. Papilele noastre gustative sunt mai precise decât orice unitate de măsură. Așadar, gustați și condimentați pe parcurs preparatul pe care îl gătiți în funcție de propriile preferințe!
- Momentul în care adăugați sarea în mâncare, unul esențial!
Momentul în care adăugăm sarea în preparat este la fel de important precum cantitatea de sare pe care o folosim. Acestea fiind spuse, asezonați puiul, carnea de porc și curcanul cu până la opt ore înainte de a le găti.
Citește și: Alimente care te ajută să „arzi“ grăsimea de pe abdomen
Astfel, sarea va pătrunde complet în care și va contribui la frăgezirea acesteia. Pe de altă parte, burgerii trebuie să fie condimentați doar cu câteva secunde înainte de aa fi aruncați pe grătar pentru că astfel există riscul ca ei să devină mult prea tari și dificil de mestecat.
În plus, studiile indică faptul că întoarcerea constantă a fripturii, puiului, cotletelor și burgerilor de pe o parte pe alta nu numai că permite alimentelor să se gătească mai repede, ci și mai uniform. Indicat ar fi să le întoarceți o dată la câteva minute.
- Luni și marți sunt cele mai potrivite zile pentru a merge la cumpărături
Cine s-ar fi gândit că trebuie să ne alegem cu atenție ziua în care facem cumpărături și aprovizionarea cu alimente? Mai exact, faceți cumpărături luni sau marți înainte de ora 10 a.m. sau după ora 19.00.
Cercetările arată că acestea sunt perioadele de timp cele mai puțin aglomerate ale săptămânii, ceea ce înseamnă că veți putea să vă alegeți liniștiți produsele pe care le doriți, fără să vă enervați din cauza mulțimii care se îngrămădește.
Trebuie să încerci și: Pilaf ca la Muntele Athos. Ce dietă au călugării din mănăstiri
- Nu toate alimentele sunt prietene cu frigiderul!
Există anumite produse pe care ar fi bine să le țineți departe de frigider, dacă nu doriți să le alterați gustul, ci să vă bucurați de savoarea lor. Roșiile, cartofii, piersicile, ceapa și cafeaua nu ar trebui niciodată să fie depozitate în frigider întrucât temperatura rece le distruge gustul.
- Graba strică treaba!
Dacă tăiați carnea imediat după ce se termină de gătit faceți o mare greșeală! Așteptați cinci minute înainte de a mușca din burgerii savuroși sau din puiul la grătar și șapte minute înainte de a tăia friptura!
- Întotdeauna gătiți sucul de roșii!
Gătitul și prăjirea roșiilor le va crește nivelul de licopen, compus puternici care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la scăderea riscurilor de cancer și boli de inimă. Un studiu de la Universitatea de Stat din Ohio a arătat că persoanele care au mâncat sos de roșii gătit timp de 40 de minute au avut cu 55% mai mult licopen în sânge decât cele care au mâncat sos de roșii negătit în vreun fel.
Yammy: 3 reţete pentru colesterol mărit
Pâinea prăjită nu trebuie să lipsească din alimentație Prăjirea pâinii poate scădea indicele glicemic, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică. Dar știai că organismul tău absoarbe mai puțină glucoză din pâinea care a fost congelată înainte de prăjire. Concluzia: mai întâi congelați, apoi prăjiți! Cine s-ar fi gândit la asta?
- Pastele nu se mănâncă imediat ce au fost gătite!
Similar cu felul în care uleiul poate transforma banalul orez într-un preparat delicios, pastele care au fost răcite peste noapte (este în regulă să le reîncălziți!) vă vor menține sătul mai mult decât dacă le consumați fierbinți, imediat ce le-ați luat scos din recipientul în care le-ați pregătit.
- Nu tăiați căpșunile în bucăți dacă nu aveți de gând să șe consumați imediat
Nu tăiați căpșunile decât cu câteva minute înainte de a le consuma. Vitamina C, din compoziția căpșunilor, este sensibilă la lumină și oxigen și își pierde o parte din puterile sale antioxidante dacă produsul din care face parte este secționat și lăsat în aer liber pentru o perioadă de timp, informează eatthis.com.