Burger cu vinete şi hummus
Ai renunţat la carne sau doar ţii post? Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la un burger delicios şi suculent. Avem pentru tine azi o reţetă de burger cu vinete şi hummus.
Burger cu vinete şi hummus
Ingrediente pentru 2 burgeri
Pentru hummus:
- 425 g năut la conservă, scurs şi clătit
- 3 căţei de usturoi
- 60 ml ulei de măsline, plus mai mult pentru servire
- 1 lămâie, stoarsă
- 2 linguri de sos tahini
- 1 linguriţă chimen măcinat
- sare, după gust
Pentru burger:
- 1 vânătă
- 60 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă de paprika
- ½ linguriţă pulbere de usturoi
- ½ linguriţă fulgi de ardei roşu
- ½ linguriţă sare
- ½ linguriţă piper
- 2 chifle
- salată, pentru servire
- ceapă roşie, feliată, pentru servire
Mod de preparare
Adăugaţi năutul, usturoiul, sucul de lămâie, tahini, chimen şi sare într-un blender şi amestecaţi până la netezire. Veţi obţine hummusul.
Feliaţi vinetele în patru felii de 2 ½ cm. Se presară sare pe ele şi se lasă să stea 20-30 minute, apoi se usucă cu un şerveţel de hârtie.
Într-un bol mic, amestecaţi uleiul, paprika, praful de usturoi, fulgii de ardei roşu, sarea şi piperul.
Ungeţi fiecare parte a feliilor de vinete cu amestecul de ulei şi condimente.
Sufleu clasic cu ciocolată fierbinte
Încălziţi o tigaie sau grătar la foc mediu-înalt şi gătiţi fiecare felie de vinete pentru 3-4 minute pe parte.
Construieşte-ţi burgerul: pe chifla de jos adaugă salata şi ceapa, apoi felia de vinete.
Unge fiecare felie cu hummus si apoi pune chifla deasupra. Poftă bună!