Burgeri din varză cu sos de hrean
Varza este o legumă pe care o poţi folosi în fel şi fel de reţete.Fiecare dintre aceste preparate poate face deliciul unui prânz sau al unei cine servite în familie. ;
- Porții: 15 burgeri
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: burgeri
Ingrediente
● 1 varză mică
● 1 ou
● 3 linguri făină
● sare
● piper
● 150 g pesmet
● ulei, pentru prăjit
Pentru sosul de hrean:
● 120 g rădăcină hrean
● 100 g rădăcină pătrunjel
● 300 g smântână
● sare
● ½ linguriţă ierburi aromate
uscate
● 300 g roşii, pentru servit
Mod de preparare
Varza o dai prin răzătoare, o freci cu puţină sare şi o laşi deoparte 15 minute, apoi o storci de zeamă, o amesteci cu oul, făina şi o condimentezi cu puţin piper. Din compoziţia pe care ai obţinut-o formezi burgeri pe care îi aplatizezi şi îi treci prin pesmet, apoi îi prăjeşti pe ambele părţi, la foc mic.
Pentru sos, cureţi de coajă şi dai prin răzătoare hreanul şi rădăcina de pătrunjel. Amesteci legumele răzuite cu smântână. Condimentezi sosul cu sare şi cu ierburi aromate. Serveşti burgerii cu sos de hrean şi cu roşii proaspete.
FOTO: PROFIMEDIA