Curry vegetal
Acum poţi prepara curry vegetal la tine acasă. Este ideal pentru zilele de post sau pentru dietă vegană.
Ingrediente
1 lingură ghimbi ras
1 morcov, feliat
1 cartof mare
1 ceapă mare, mărunţită
2 căţei usturoi
1 conopidă mică
1 borcan mazăre
2 linguriţe coriandru pudră
1 lingură pudră curry
1 lingură pudră boia ardei iute
2-3 linguri ulei cocos
sare, după gust
Speli şi cureţi legumele. Într-o tigaie încingi uleiul de cocos la foc mic şi adaugi ceapa, usturoiul, boiaua, pudra de curry, pudra de coriandru, sarea, ghimbirul ras conopida făcută bucheţele şi mazărea scursă.
aşi la foc potrivit până ce legumele sunt fierte.
Opreşti focul şi serveşti cald.
Găseşti şi alte reţete indiene, dând click pe imaginile de mai jos.
Reţeta #1: Năut cu sos curry şi orez basmati
Reţeta #2: Curry cu ouă fierte
Reţeta #3: Vită cu curry şi orez cu turmeric
FOTO: Shutterstock