Năut cu sos curry şi orez basmati

1 naut cu sos curry si orez basmati jpg jpeg

Nutriţioniştii recomandă consumul de legume de trei ori pe săptămână, iar această reţetă de năut cu sos curry va mulţumi întreaga familie, pentru că are un gust desăvârşit şi, în acelaşi timp, are şi un aport nutritiv ridicat.

Ingrediente

  • 400 g de năut fiert
  • 100 g orez basmati
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 roşii
  • Apa, după caz
  • 2 linguri de unt
  • 10 g de ghimbir proaspăt
  • 2 linguri pulbere de curry
  • cuişoare
  • 1 linguriţă de seminţe de muştar
  • Sare şi piper după gust
  • coriandru proaspăt, opţional

Mod de preparare

Tăiaţi ceapa şi roşiile felii. Încălziţi o lingură de unt într-o tigaie. Când este cald, adăugaţi ceapa, gătiţi la foc mediu până se rumeneşte.

Striveşte căţeii de usturoi şi adaugă-i în tigaie.Se adauga ghimbirul ras. Când usturoiul se rumeneşte şi el, este timpul să adăugaţi roşiile. Se adaugă seminţele de muştar şi se amestecă. Lăsaţi amestecul pe foc până scade. Puneţi şi năutul fiert şi praful de curry şi asezonaţi cu sare şi piper după gust.

În altă oală, puneţi o lingură de unt, adăugaţi cuişoarele, apoi puneţi orezul şi acoperiţi cu apă. Lăsaţi la foc timp de 10 minute până când orezul va fi al dente. Asezonaţi şi aici cu sare şi piper. Serviţi orezul gătit cu năutul cu curry deasupra. Puteţi presăra deasupra nişte coriandru proaspăt.

Poftă bună!