Vită cu curry şi orez cu turmeric

1 captura de ecran din 2019 07 08 la 18 40 37 png png

Un preparat delicios, plin de arome intense, care îţi va transforma prânzul sau cina într-un adevărat festin. Îţi propunem să încerci această reţetă de vită cu curry ori de câte ori simţi nevoia să te răsfeţi sau ai poftă de ceva picant.

Ingrediente pentru vită cu curry şi orez cu turmeric:

3 cepe roşii 5 căţei de usturoi 6 ardei chilli 1 bucăţică de ghimbir
1 tulpină de lemongrass
1 lingură piure de tamarind
1 lingură ulei de cocos
 1 kilogram carne de vită slabă
 1,5 litri apă 140 g iaurt grecesc Pătrunjel Chilli proaspăt Pentru orez cu turmeric: 1 lingură ulei de cocos 300 orez basmati 
2 linguriţe seminţe de muştar 1/2 linguriţă turmeric 500 ml supă de pui

Mod de preparare:

Pune ceapa, usturoiul, ardeii chilli, lemongrasul, tamarindul şi ghimnbirul într-un robot de bucătărie şi mixează-le bine.

Încinge o lingură de ulei de cocos într-o cratiţă şi găteşte pasta rezultată pentru cam 3 minute.

Adaugă feliuţele de vită în cratiţă şi apă cât să acopere carnea complet. Lasă să dea un clocot şi redu focul. Mai lasă la fiert pentru 2 ore jumate. Lichidul ar trebui să se evapore uşor şi vita să devină foarte fragedă. Mai adaugă apă în cele 2 ore jumătate dacă e nevoie.

Încinge o lingură de ulei de cocos într-o tigaie la foc mare, adaugă orezul spălat, seminţele şi turmericul. Găteşte cam un minut şi apoi pune supa. Lasă să fiarbă cu un capac, redu focul şi mai fierbe 12 minute.

Opreşte focul şi lasă orezul acoperit pentru 10 minute.

Apoi, pune o porţie generoasă de orez peste care aşezi vita în sos şi presară pătrunjel deasupra.