Lady Di mânca la micul dejun această bombă calorică. Rețeta preferată a prințesei: ouă Suzette
Prințesa Diana s-a luptat în timpul vieţii cu bulimia, dar era o persoană căreia îi plăcea să mănânce. Darren McGrady, fost bucătar al Casei Regale britanice, a dezvăluit că prințesa avea câteva feluri de mâncare preferate, printre care ouăle Suzette.
Diana avea o preferință pentru mâncărurile cu diverse umpluturi, iar aceste ouă conțin o combinație bogată de ingrediente. De fapt, este vorba de cartofi copți, umpluți cu brânză, spanac și ouă, scăldați într-un sos olandez fin și onctuos.
Ouă Suzette, micul dejun preferat al prințesei Diana FOTO Shutterstock
Prințesa Diana mânca acest fel la micul dejun, însă preparatul este destul de consistent pentru a fi consumat la prânz sau cină. Iată rețeta dezvăluită de fostul bucătar regal.
Ingrediente
4 cartofi pentru copt, medii
300 g spanac proaspăt
100 g brânză care se topește (Cheddar, Gouda, cașcaval etc)
20 g unt
4 ouă
sare, după gust
piper, după gust
100 g bacon, opțional
Pentru sosul olandez
2 gălbenuşuri crude
1 lingură de apă
80 g unt topit
1 lingură zeamă lămâie
1 praf de sare
1 praf de piper
verdeață, pentru decor
Cureți bine de codițe și de impurități spanacul, apoi îl speli sub jet de apă rece. Îl opărești în apă clocotită cu puțină sare, 3-4 minute, îl scurgi și îl dai deoparte.
Speli cartofii și îi înveleşti în folie de aluminiu. Îi pui într-o tavă şi îi dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ 45 de minute. Îi scoți, îi lași la răcorit, tai un capac, pe lungime și scobești miezul. Într-un bol, pasezi miezul, îl condimentezi cu sare și piper, după gust, apoi adaugi untul, brânza dată prin răzătoare și omogenizezi. Pui în fiecare cartof 2-3 linguri de umplutură, apoi adaugi o lingură de spanac și nivelezi.
Dacă dorești un plus de aromă, poți folosi și bacon în acest preparat. Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă, până ce devine crocant. Spargi în fiecare cartof un ou, pui câteva cubulețe de bacon și dai nou la cuptor, la 180 °C, 5-6 minute, până ce se gătește oul.
Pentru sosul olandez, amesteci gălbenuşurile cu apa într-un castron, apoi îl pui pe baie de aburi. Începi să torni în fir subţire untul topit şi răcit, amestecând constant cu un tel în formă de pară, pentru ca sosul să nu se taie. Când are consistenţa unei smântâni subţiri, condimentezi cu sare şi piper, adaugi zeama de lămâie. Servești prepratul cald, cu 1-2 linguri de sos olandez deasupra.