Ouă umplute, altfel decât le știi. 3 rețete inedite din ouăle rămase de la Paște
Cine nu iubește ouăle umplute? Sunt o gustare rapidă și delicioasă, potrivită atât la mesele festive, cât și după. Ouăle fierte tari, servite cu diverse condimente, sunt consumate încă din vremea romanilor, dar ouăle umplute au apărut abia în secolul al XVIII-lea.
Ouă umplute murate cu sfeclă FOTOGRAFII Shutterstock
Reţetele s-au diversificat de-a lungul timpului, iar cele pe care ți le propunem sunt total diferit de clasicele ouă umplute cu pate de ficat. Iată cum se prepară.
Ouă umplute murate
Ingrediente
6 ouă fierte, tari
2 linguriţe muştar
50 g cremă de brânză
sare
piper
2 linguri oțet
1 sfeclă roșie coaptă
2-3 fire pătrunjel verde, pentru ormat
Descojeşti ouăle. Dai sfecla prin răzătoare, o pui într-un bol. Torni 1 litru de apă, oțetul, presari sare și scufunzi ouăle. Le lași la murat în frigider, 4-5 ore. În acest timp, se vor vor mura și vor căpăta o culoare frumoasă.
Iei ouăle din lichid, le scurgi bine, la tei jumătăți, pe lung și scoţi gălbenuşurile. Le pui într-un blender, adaugi crema de brânză și condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mixezi până obţii o pastă fină şi umpli albuşurile cu această pastă. Ornezi cu pătrunjel proaspăt.
Ouă umplute pane
Ingrediente
8 ouă fierte, tari
100 g ton în conservă, în suc propriu
30 g unt moale
sare
piper
1-2 linguri zeamă de lămâie
2 ouă crude
200 g făină
200 g pesmet
ulei, pentru prăjit
Descojeşti ouăle şi le tai jumătăţi, pe lung. Scoţi gălbenuşurile, le pui într-un blender. Adaugi tonul bine scurs, zeama de lămâie şi untul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mixezi până obţii o pastă fină.
Albuşurile fierte le dai prin ou făină, ou bătut şi pesmet. Repeţi de două ori. Le prăjeşti în baie de ulei şi le scoţi pe şervete de hârtie. Le laşi la răcit, apoi le umpli cu pasta de ton şi gălbenuşuri. Ornezi cu pătrunjel proaspăt.
Ouă umplute cu somon afumat
Ingrediente
10 ouă fierte, tari
100 g somon afumat
1 linguriță muştar
2 linguri maioneză
1-2 linguri zeamă de lămâie
sare
½ linguriță paprică afumată, opțional
boia dulce
Descojeşti ouăle şi le tai jumătăţi. Scoţi gălbenuşurile şi le pui în blender împreună cu somonul tăiat fâșii, maioneza, muştarul şi zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi, dacă dorești, cu paprică afumată. Mixezi până obţii o pastă fină.
Umpli albuşurile cu această compoziție și le decorezi cu boia dulce.