Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. 3 rețete savuroase cu ouă fierte

Ca în fiecare an, ți-au rămas multe ouă roșii de la Paște. Le poți consuma ca atare, în special la micul dejun și îți vor oferi energia de care ai nevoie. Dar dacă te-ai plictisit de ele simple, după aceste zile de Sărbători, le poți folosi în alte mâncăruri.

quiche cu ouă shutterstock 1666461598 jpg

Banalele ouă fierte sunt transformate total în aceste preparate FOTOGRAFII Shutterstock

Ouăle fierte sunt versatile și pot intra oricând în compoziția unor preparate rapide și gustoase, cu arome simp,e sau condomente exotice. Oricare ar fi preferințele tale, iată 3 rețete delicioase în care poți folosi ouăle rămase de la Paște.

Quiche cu ouă fierte

Ingrediente  

Pentru aluat:

100 g unt (82 % grăsime)

1 ou

200 g făină

1 praf de sare

Pentru umplutură:

3 ouă crude

3-4 ouă fierte

300 ml smântână lichidă pentru gătit (20 % grăsime)

150 g cașcaval

100 g mazăre din conservă, opțional

sare

piper

Frămânți untul rece, tăiat cubulețe, cu făina și cu praful de sare, apoi adaugi oul. Când aluatul e omogen, îi dai forma unei bile, îl înfășori în folie alimentară și îl pui în frigider o oră.

Întinzi o foaie de aluat cu grosimea de jumătate de cm și o așezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereți, apoi îndepărtezi surplusul și o dai din nou la rece, 15 minute.

Descojești ouăle fierte și le tai jumătăți. Bați ouăle cu sare și piper, apoi încorporezi smântâna lichidă și asezonezi cu sare și piper. Scoți forma din frigider și torni amestecul de ouă. Presari mazărea scursă și aranjezi deasupra ouăle fierte. Dai quiche-ul la cuptor, la 180 °C, 45-55 de minute.

Salată de ouă

Ingrediente

5-6 ouă fierte tari

100 g maioneză

1 lingură muștar

1 lingură parmezan ras

1 lingură zeamă de lămâie

2 fire ceapă verde

frunze de salată verde

sare

piper

Cureți ouăle de coajă, le tai cubulețe și le pui într-un bol. Tai mărunt ceapa verde și o adaugi peste ouă, dar oprești codițele pentru decor.

Pui maioneza, muștarul, zeama de lămâie, sare și piper, după gust și, dacă dorești, adaugi parmezan ras. Amesteci și dai la frigider 30 de minute.

Servești pe felii de pâine decorate cu frunze de salată verde și presari codițele de ceapă verde tăiate mărunt.

Curry cu ouă

Ingrediente

6-8 ouă fierte tari

1 ceapă albă

4-5 căței de usturoi

1 ardei iute, roșu

1 lingură ghimbir ras

2 linguri unt

1 linguriță turmeric pudră

1 linguriță garam masala

½ linguriță scorțișoară pudră

½ linguriță chimion pudră 

½ linguriță chili pudră

400 ml piure de roșii

100 ml smântână lichidă pentru gătit (15% grăsime)

sare

coriandru, pentru decor

Tai mărunt ceapa și ardeiul iute, zdrobești usturoiul. Topești untul într-o cratiță, la foc mic și adaugi legumele tocate, împreună cu ghimbirul ras. Le sotezi la foc mic, 3-4 minute, apoi pui toate condimentele și mai ții pe aragaz 2-3 minute, până ce se dezvoltă aromele.

Torni piureul de roșii, potrivești gustul de sare și fierbi sub capac 15 minute, până când se îngroașă puțin sosul. Pui smântâna lichidă, omogenizezi și adaugi ouăle curățate. Mai fierbi 5 minute, apoi stingi focul. Servești preparatul cu garnitură de orez fiert și îl decorezi cu coriandru proaspăt tocat.