Paste cu creveţi, lămâie şi usturoi
Această reţetă uşoară de paste se face în 30 de minute. Aşa că transformă ingredientele pe care le ai deja în bucătărie într-un fel de mâncare elegant şi cu fructe de mare delicioase, pe care vei dori să îl serveşti la următoarea cină cu cei dragi. Şi, din moment ce întreaga mâncare se face într-un singur vas, curăţenia de după este uşoară.
Paste cu creveţi, lămâie şi usturoi
Ingrediente 4 porţii
- 225 g linguini
- 2 linguri ulei de măsline
- 8 linguri de unt nesărat
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1 linguriţă ardei roşu mărunţit
- 570 g creveţi mari
- sare după gust
- piper după gust
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 160 g spanac baby
- 25 g parmezan
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură suc de lămâie
Prepară şi: Noodles vegani cu usturoi
Mod de preparare
Într-un vas mare, fierbeţi apa şi adăugaţi pastele. Gătiţi (amestecând frecvent) până când sunt al dente.
Scurgeţi şi puneţi deoparte pastele.
În acelaşi vas, încălziţi uleiul de măsline şi 2 linguri de unt. Se adaugă usturoiul şi ardeiul roşu, se găteşte până se parfumează.
Se aruncă creveţi, sare şi piper după gust şi se amestecă până când creveţii încep să devină roz, dar nu sunt complet fierţi.
Adăugaţi oregano şi spanac, gătiţi până se înmoaie.
Puneţi pastele gătite în oală, adăugaţi restul de unt, parmezan şi pătrunjel. Se amestecă până se combină bine şi se topeşte untul.
Când creveţii s-au fiert, adăugaţi sucul de lămâie, amestecaţi încă o dată, apoi serviţi cât este fierbinte. Poftă bună!