Aripioare de pui cu usturoi şi parmezan
Cea mai bună cină pe care o poţi prepara pentru o seară liniştită, în familie! Şi cine nu iubeşte aripioarele de pui cu usturoi şi însoţite de celebrul parmezan? Nu uitaţi de garnitură (salată verde proaspătă cu lămâie).
Aripioare de pui cu usturoi şi parmezan
Ingrediente
- 910 g aripi de pui
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper negru
- 1 lingură condiment italian
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 35 g parmezan ras
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 60 ml ulei de măsline
- 10 g pătrunjel proaspăt, tocat
Reţetă chef Jacob Hausmann: fondue clasic, „fratele“ balmoşului
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 150° C.
Într-un bol mare, amestecaţi împreună sarea, piperul, condimentul italian şi chimenul. Se pun aripile de pui în vas şi se acoperă cu amestecul de condimente.
Transferaţi aripile pe o foaie de copt, coaceţi timp de 20 de minute. Apoi creşteţi temperatura cuptorului la 220° C şi coaceţi încă 15 minute.
În timp ce puiul se coace, amestecaţi împreună parmezanul, usturoiul, uleiul şi pătrunjelul tocat proaspăt.
Când puiul este gătit, toacă aripile cu amestecul de usturoi/brânză/ulei de măsline. Serviţi imediat. Poftă bună!