Supă de fasole uscată cu verdeţuri de primăvară: reţetă de post
O supă de fasole uscată e săţioasă şi gustoasă. Adăugând în ea verdeţuri de primăvară, o transformi total. O mâncare de post fresh!
- Porții: 1 oală
- Timp total: 2 h
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 1 h 30 min
- Categorie: supe si ciorbe
Ingrediente
500 g fasole uscată
2 morcovi
1 rădăcină ţelină
1 dovlecel
1 legătură ceapă verde
1 legătură ştevie
100 g frunze spanac tânăr
100 g paste (melcişori)
4 linguri ulei
1 lingură sare
Mod de preparare
Pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi schimbi apa şi fierbi fasolea pe jumătate. Schimbi din nou apa şi o pui la foc. Între timp, cureţi legumele şi căleşti în ulei morcovul, dovlecelul şi ţelina tocată. Când apa de la fasole clocoteşte, adaugi legumele călite şi ceapa verde tocată. Laşi să fiarbă acoperit cu capac încă 15 minute, apoi adaugi pastele.
Când fasolea şi pastele sunt moi, condimentezi cu sare şi pui ştevia şi spanacul tocate grosier. Stingi focul şi laşi acoperit cu capac.
FOTO: farfuridi.ro