Ciorbă de fasole, reţetă de post

Farmer's Soup jpeg

În zilele de post, prepară această delicioasă ciorbă de fasole cu legume.

De ce ai nevoie pentru ciorbă de fasole

300 g fasole

2 cartofi

2 ceapă, tocată

1 morcov, tăiat cubuleţe

pătrunjel tocat, după gust

ceapă verde tocată, după gust

praz tocat, după gust

150 g roşii cherry, tăiate pe jumătate

1 ardei gras, feliat

200 ml suc de roşii

1 lingură pastă de tomate

500 ml borş de casă

sare

piper

Cum se prepară ciorba de fasole

Alegi fasolea, o speli şi o pui în apă rece. O laşi câteva ore la înmuiat sau peste noapte. Schimbi apa şi o fierbi15 minute, apoi o strecori şi o acoperi cu apă caldă. Repeţi operaţiunea, apoi o fierbi acoperit, la foc mic, până este pe jumătate fiartă. Adaugi legumele, cu excepţia cartofilor, completezi cu apă dacă este cazul, şi ţii pe foc până se pătrund bine.

Adaugi cartofii, o laşi 10 minute şi încorporezi sucul de roşii şi pasta de tomate. Sărezi şi piperezi, după gust. Când sau înmuiat legumele, acreşti cu borşul fiert separat şi mai clocoteşti, 10 minute să se combine aromele. Asezonezi cu pătrunjel, ceapă verde şi praz.