Vită în stil asiatic cu castraveți murați
Murăturile nu trebuie să fie doar o garnitură ce însoțește mâncarea, ci pot fi chiar ingredientul principal. Vor transforma total orice preparat, iar gustul lor te va surprinde.
Murăturile sunt alimentele fermentate cu numeroase beneficii pentru organism. Ssunt bogate în acizi organici, ceea ce facilitează digestia şi ajută la absorbţia şi asimilarea nutrienţilor de care organismul are nevoie. Funcţionarea optimă a sistemului digestiv are efecte benefice asupra întregului sistem imunitar, care devine mai bine pregătit pentru a lupta cu afecţiunile sau alţi factori dăunători.
Totodată, murăturile sunt una dintre cele mai bune surse de probiotice. Probioticele sunt microorganisme vii, care ajută bacteriile bune din organism, refac echilibrul florei intestinale şi ajută digestia. Totuși, există și reversul medaliei: murăturile conțin o cantitate mare de sare, de aceea trebuie consumate cu moderație.
Vită în stil asiatic cu castraveți murați FOTO Shutterstock
Carnea de vită, castraveciorii murați și sosul de soia se îmbină nemaipomenit în acest preparat de inspirație asiatică. Prepară-l și tu!
Ingrediente
700 g carne macră de vită
500 g castraveți murați în saramură
2-3 linguri ulei
1 ceapă
2 linguri sos de soia
1 linguriță ulei de susan
1 lingură sos iute
sare
piper
codițe de cepă verde, pentru decor
Speli carnea și o fierbi în apă cu un praf de sare până ce e aproape gata. O scurgi și o tai fâșii subțiri. Speli castraveții murați și îi lași o oră în apă rece, la desărat. Îndepărtezi capetele, îi tai bastonașe și îi lași la scurs.
Tai ceapa julien și o sotezi 2-3 minute în ulei, apoi adaugi carnea și mai fierbi la foc mediu încă 5 minute. Adaugi castraveții, torni sosul de soia și pe cel iute, condimentezi cu piper și cu sare, dacă mai e cazul.
Torni un polonic din supa în care a fiert carnea, pui capacul și mai ții pe aragaz 15-20 de minute. La final adaugi uleiul de susan și deorezi cu codițe tocate de ceapă verde. Servești mâncarea cu orez fiert simplu.